Uitstel status Rijkswetten

DEN HAAG - In navolging van verschillende andere Tweede Kamercommissies heeft ook de commissie Binnenlandse Zaken besloten de afweging over controversiële onderwerpen te verplaatsen, waarmee nog onduidelijk blijft of de Rijkswet op het Nederlanderschap nog door dit kabinet behandeld wordt of pas na de verkiezingen van 12 september.

De vergadering is op verzoek van de PvdA naar 31 mei verplaatst als de bezuinigingsplannen van VVD, CDA, D66, GroenLinks en de Christen Unie bekend zijn.

De Rijksvisumwet valt onder de verantwoordelijkheid van de commissie Buitenlandse Zaken, die al afgelopen dinsdag besloot de afweging uit te stellen, terwijl een wettelijke regeling voor personenverkeer binnen het Koninkrijk onder de verantwoordelijkheid valt van de commissie Immigratie en Asiel, die op 30 mei over de controversiële onderwerpen vergadert. Personenverkeer staat overigens niet als onderwerp op de agenda, omdat de plannen nog in een voorbereidende fase zitten en er dus helemaal geen documenten zijn die besproken kunnen worden.

De Staten van Curaçao, Aruba en St. Maarten vinden dat de Tweede Kamer deze onderwerpen controversieel moet verklaren.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.