Dokteronline.nl verliest kort geding van Rambam

AMSTERDAM - BNN-VARA-programma Rambam mag de verborgen camerabeelden die zij bij Dokteronline.nl maakten uitzenden. Dat heeft de rechter donderdag bepaald.
 
Dokteronline.nl probeerde via een kort geding de uitzending van verborgen camerabeelden tegen te houden. De website vond dat Rambam de verborgen camera niet had mogen inzetten. De rechter is het hier niet mee eens en de beelden mogen uitgezonden worden.
 
Dokteronline.nl is een online medicijndienst waar bezoekers zonder consult met een dokter medicijnen kunnen bestellen. Een Rambam-presentator ging vermomd als een Tsjechische arts solliciteren bij dokteronline. Ook ging het tv-programma aan het werk bij de klantenservice van Dokteronline.nl en werd er geprobeerd om nazorg te krijgen bij de site onder het mom van vervelende bijwerkingen.
 
Volgens de rechter hebben de producer en BNN-VARA de personen die in beeld kwamen via de verborgen camera voldoende geanonimiseerd, en is hun privacy dus voldoende beschermd.
 
Online medicijndiensten, zoals Dokteronline.nl, zijn verboden in Nederland, maar doordat het bedrijf gevestigd is in Curaçao doet het voor de letter van de Nederlandse wet niets verkeerd. De website kwam in 2007 al in opspraak toen een patiënt zelfmoord had gepleegd met medicijnen van Dokteronline.nl. De op dat moment enige arts van de dienst werd toen een jaar geschorst.
 
 
Related article:
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.