Hof wijst derde herzieningsverzoek Frailon Pieter af

WILLEMSTAD – Het Hof heeft op 7 maart 2017 het derde herzieningsverzoek van Frailon Pieter afgewezen.
 
Het verzoek richtte zich tegen zijn veroordeling tot 24 jaar gevangenisstraf voor de moord op Albertico Martha op 9 oktober 2006.
 
In de nacht van 8 op 9 oktober 2006 werd op Curaçao Tico Martha vermoord bij een snèk in Dein. Kort na de moord werd Frailon Pieter aangehouden als verdachte, omdat er drie getuigen een belastende verklaring hadden afgelegd.
 
In 2010 werd Pieter, na terugverwijzing door de Hoge Raad, door het Gemeenschappelijk Hof veroordeeld tot 24 jaar gevangenisstraf voor moord. Van deze 24 jaar heeft hij nu 10 jaar gezeten. Frailon Pieter heeft altijd ontkend de dader van de moord te zijn.
 
Advocaat Gert-Jan Knoops diende het herzieiingsverzoek namens zijn client in.
 
Het hof achtte ook in deze derde herzieningsprocedure de door de veroordeelde aangedragen gegevens van onvoldoende gewicht om een herziening te rechtvaardigen.
 
 
Related article:
 
 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.