Verzoekers vragen Gerecht om grond Gato aan huidige gebruikers toe te kennen

Willemstad – Dinsdag 19 september 2017 heeft het Gerecht te Curaçao de zaak behandeld over de verdeling van Plantage Gato.
 
Het gaat om een verzoek van een aantal gebruikers van het terrein - dat zich uitstrekt van Souax tot aan Papaya, aan de noordelijke kant van de Weg naar Westpunt - om toepassing van de bijzondere wettelijke regeling voor langdurig onverdeeld gebleven boedels.
 
Plantage Gato staat volgens de registers nog altijd op naam van 13 personen aan wie de grond bij testament van 31 juli 1809 door de toenmalige plantage-eigenares werd gelegateerd. Door het tijdsverloop en het grote aantal gerechtigden is een normale verdeling niet meer mogelijk. Daarom vragen de verzoekers in deze procedure aan het Gerecht om de grond aan de huidige gebruikers toe te kennen.
 
Op de zitting zijn ongeveer 40 belanghebbenden verschenen. De volgende stap in de procedure is een bezichtiging van het terrein en het opstellen van een indelingsplan.
 
De belangrijkste stukken van de Gato-zaak (en van de andere oude boedelzaken) zijn te vinden op de website van het hof van justitie: http://www.gemhofvanjustitie.org/uitspraken/onverdeelde-boedels
 
Foto: Gato op Werbata-kaart uit 1906

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.