Aliansa Civil verliest opnieuw zaak van CPA

WILLEMSTAD – Aliansa Civil & Road Works heeft een zaak tegen havenbedrijf Curaçao Ports Authority (CPA) voor de tweede maal verloren. Vorig jaar al in eerste aanleg en afgelopen week in hoger beroep.
 
Voor het project ‘Rehabilitatie kadewanden van Motetwerf naar Nieuwe werf CPA’ had Aliansa op uitnodiging – samen met vier andere aannemers – ingeschreven voor een bedrag van bijna 10,6 miljoen gulden. Dat bleek het laagste bod. Maar in de begroting was een post ‘Korting door economischer ontwerp toe te passen’ van ruim 1,5 miljoen opgenomen.
 
CPA stelt dat het bedrag van 10,6 miljoen niet is gebaseerd op het originele bestek, maar op een alternatief ontwerp. De offerte op grond van het originele bestek bedroeg 12,1 miljoen. Dit bedrag was hoger dan de biedingen van enkele andere partijen, op grond waarvan het havenbedrijf heeft besloten om het project aan een ander te gunnen.
 
Aliansa Civil & Road Works had CPA wanprestatie en onrechtmatige daad verweten en op grond hiervan schadevergoeding gevorderd van positief contractbelang van 690.000 en negatief contractbelang van bijna 50.000 gulden. CPA betwistte dat sprake is van wanprestatie, aangezien geen verbintenis tot stand is gekomen.
 
Het aannemersbedrijf is in het ongelijk gesteld. Tweemaal. Het bod van 10,6 miljoen leek ten opzichte van de overige partijen in eerste instantie het laagste bod te zijn. Uit de later door Aliansa overlegde begroting bleek echter dat door Aliansa in haar begroting een korting – naar het gerecht begrijpt wegens minderwerk – was toegepast van 1,5 miljoen, aangezien naar de mening van het bedrijf een alternatief ontwerp voordeliger zou zijn.
 
Volgens de begroting zou de offerte van Aliansa, gebaseerd op het oorspronkelijke bestek, 12,1 miljoen moeten hebben bedragen. Maar omdat Aliansa niet het laagste bod voor het project had uitgebracht, was CPA gerechtigd om het project aan een andere partij te gunnen. De korting die het bedrijf voor eigen rekening zou nemen doet hier niet aan af, aldus het gerecht.
 
Bron: Antilliaans Dagblad

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.

Installatie nieuwe rechters 5 februari live te volgen op Facebook en Youtube

WILLEMSTAD – Vrijdag 5 februari om 16:30 uur vindt een buitengewone zitting plaats ter gelegenheid van de installatie van zes nieuwe rechters. Tijdens deze zitting worden mrs. mw. Th. Lautenbach, dhr. W. Bel, dhr. G. Verbeek, dhr. Veldhuisen, dhr. O. Nijhuis en dhr. M. Van Wel aan de gemeenschap voorgesteld.

Overleg justitiƫle samenwerking tussen Nederland, Aruba, CuraƧao en Sint Maarten geslaagd

DEN HAAG - Juist in tijden van crisis is het van groot belang goed en constructief samen te blijven werken binnen het Koninkrijk. Vandaag vergaderden de ministers van Justitie Grapperhaus (Nederland inclusief Caribisch Nederland), Bikker (Aruba), Girigorie (Curaçao) en Richardson (Sint Maarten) met elkaar over de justitiële samenwerking.