Veroordeling in hoger beroep voor moord Paulina

WILLEMSTAD - De mannen G. “Ge” B. (1994), M. “Joao” A. (1998) en E.J. (1992) zijn donderdag 2 februari 2017 door het Hof in Hoger Beroep veroordeeld tot 16 jaar, 16 jaar en 8 jaar gevangenisstraf voor hun betrokkenheid bij de moord op de man Antonio “Beat” Paulina op 20 mei 2015 in de wijk Fuik.
 
Alle drie werden tevens veroordeeld tot het betalen van 5.048,57 gulden, zijnde een schadevergoeding ten behoeve van de familie van de overledenen, zijnde de begrafeniskosten.
 
De drie mannen zijn veroordeeld voor hun betrokkenheid bij de moord. B. en A. gingen verhaal halen bij Paulina nadat hun scooter was gestolen. J. werd bedreigd om moest mee om de vermoedelijke dief aan te wijzen. Voor wat betreft J. was er om deze reden wel sprake van medeplichtigheid, en niet medeplegen zoals door het Gerecht in Eerste Aanleg was geoordeeld. Hierdoor werd hem in Hoger Beroep een straf opgelegd van 8 jaar in plaats van 14 jaar.
 
De mannen spraken bij het woonhuis van Paulina hem aan over de diefstal. Er ontstond een woordenwisseling waarbij door de daders een schot werd gelost op het slachtoffer waardoor deze kwam te overlijden.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.