Uitspraak hoger beroep strafzaak-Masbangu

PHILIPSBURG – Op woensdag 3 mei jl. is op Sint Maarten uitspraak in hoger beroep gedaan in de strafzaak ‘Masbangu’. Het betreft de zaak waarbij politieambtenaren in het kader van de verkiezingen in Sint Maarten van 17 september 2010 hun stem hadden verkocht aan een politieke partij in ruil voor geld.
 
Het Hof heeft de verdachten R.H., R.C.H.J. en A.R.W.M. tot drie maanden celstraf veroordeeld voor actieve c.q. passieve omkoping. Deze straf zal niet ten uitvoer worden gelegd, tenzij de verdachten zich voor het einde van de proeftijd (2 jaar) schuldig maken aan een strafbaar feit. Daarnaast is een geldboete van NAf 300,00 opgelegd.
 
Verdachte C.J.L.C. is ook in hoger beroep vrijgesproken omdat niet is bewezen dat er geld of belofte is aangenomen.
 
Lees hier de vonnissen
 
 
 
 
 

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.

Installatie nieuwe rechters 5 februari live te volgen op Facebook en Youtube

WILLEMSTAD – Vrijdag 5 februari om 16:30 uur vindt een buitengewone zitting plaats ter gelegenheid van de installatie van zes nieuwe rechters. Tijdens deze zitting worden mrs. mw. Th. Lautenbach, dhr. W. Bel, dhr. G. Verbeek, dhr. Veldhuisen, dhr. O. Nijhuis en dhr. M. Van Wel aan de gemeenschap voorgesteld.

Overleg justitiƫle samenwerking tussen Nederland, Aruba, CuraƧao en Sint Maarten geslaagd

DEN HAAG - Juist in tijden van crisis is het van groot belang goed en constructief samen te blijven werken binnen het Koninkrijk. Vandaag vergaderden de ministers van Justitie Grapperhaus (Nederland inclusief Caribisch Nederland), Bikker (Aruba), Girigorie (Curaçao) en Richardson (Sint Maarten) met elkaar over de justitiële samenwerking.