Straf voor doodrijder Duitse toerist

WILLEMSTAD - Op 6 augustus 2018 reed de verdachte R.E.H. (thans wonende in Nederland) te Bandabou op de verkeerde weghelft, op een plek waar de weg is voorzien van een doorgetrokken streep. Verdachte is uit de bocht gevlogen en tegen een andere auto aangebotst.
 
De bestuurder van deze auto, een Duitse toerist, heeft nog geprobeerd de auto van verdachte te ontwijken door te remmen en weg te sturen, helaas tevergeefs. Als gevolg van de botsing is de Duitse toerist overleden en is zijn partner zwaargewond geraakt.
 
Onderzoek heeft uitgewezen dat verdachte onder invloed van alcohol was, te weten ruim vier maal de wettelijke hoeveelheid, en medicijnen gebruikte waarbij geen, dan wel zeer beperkt, alcohol mag worden genuttigd.
 
Op de terechtzitting van 27 januari 2019 heeft het Openbaar Ministerie een gevangenisstraf geëist voor de duur van 24 maanden en een ontzegging van de rijbevoegdheid van 4 jaren. De nabestaanden van de Duitse toerist hebben de zitting kunnen volgen middels een videoverbinding.
 
Op woensdag 17 april heeft het Gerecht geoordeeld dat verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan zeer onvoorzichtig en onoplettend rijgedrag. Het Gerecht heeft een straf opgelegd gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie, te weten een gevangenisstraf van 24 maanden en een rijontzegging van 4 jaren.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.