30 jaar voor dubbele moorden en poging tot moord

WILLEMSTAD - Vrijdag 16 augustus heeft het Gerecht in eerste aanleg overeenkomstig de eis van de officier van justitie de verdachte A.A.O. veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 30 jaar, met aftrek van voorarrest, voor een dubbele moord en een poging tot moord.
 
Het Gerecht acht bewezen dat de verdachte met voorbedachte raad heeft gehandeld toen hij op 23 mei 2018 twee jonge mannen van 19 en 23 jaar op brute wijze heeft gedood en getracht heeft een derde man van 26 jaar te doden.
 
Het Gerecht oordeelt dat de verdachte op uiterst koelbloedige en berekenende wijze met een shotgun op de slachtoffers is afgegaan om hen vervolgens van korte afstand en gericht dood te schieten. Alle drie slachtoffers zijn vol geraakt in de borst en één werd ook in het hoofd geschoten. Het slachtoffer dat deze aanslag heeft overleefd heeft levensgevaarlijke verwondingen opgelopen. Na een langdurige medische behandeling in Colombia ondervindt hij nog steeds ernstige lichamelijke beperkingen die hij zijn leven lang zal moeten dragen.
 
Ook heeft de verdachte zich schuldig gemaakt aan verboden wapenbezit. Het behoeft volgens het Gerecht geen betoog dat het bezit van vuurwapens in een samenleving die steeds gewelddadiger wordt volstrekt onacceptabel is. In deze zaak is opnieuw pijnlijk duidelijk geworden tot welke zeer ernstige gevolgen het bezit van vuurwapens kan leiden.
 
Naar het oordeel van het Gerecht kan gelet op de ernst van het bewezen verklaarde niet worden volstaan met een andere of lichtere sanctie dan een straf die een zeer langdurige onvoorwaardelijke vrijheidsbeneming met zich brengt. Verder moet de verdachte in totaal een bedrag van NAf 56.000,- aan schade betalen aan het overlevende slachtoffer en aan de nabestaanden van de twee dodelijke slachtoffers.
 
De verdachte werd in deze zaak bijgestaan door advocaat Roangelo Lodewijks.
 
 
 

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.

Installatie nieuwe rechters 5 februari live te volgen op Facebook en Youtube

WILLEMSTAD – Vrijdag 5 februari om 16:30 uur vindt een buitengewone zitting plaats ter gelegenheid van de installatie van zes nieuwe rechters. Tijdens deze zitting worden mrs. mw. Th. Lautenbach, dhr. W. Bel, dhr. G. Verbeek, dhr. Veldhuisen, dhr. O. Nijhuis en dhr. M. Van Wel aan de gemeenschap voorgesteld.

Overleg justitiƫle samenwerking tussen Nederland, Aruba, CuraƧao en Sint Maarten geslaagd

DEN HAAG - Juist in tijden van crisis is het van groot belang goed en constructief samen te blijven werken binnen het Koninkrijk. Vandaag vergaderden de ministers van Justitie Grapperhaus (Nederland inclusief Caribisch Nederland), Bikker (Aruba), Girigorie (Curaçao) en Richardson (Sint Maarten) met elkaar over de justitiële samenwerking.