Behandeling moordzaak aspirant-politieagent wederom aangehouden

WILLEMSTAD — De behandeling van de moord op aspirant-politieagent Elferich Tokaay werd vanochtend op verzoek van advocate Marije Vaders wederom aangehouden, in verband met het horen van getuigen.

De behandeling wordt op 7 december voortgezet. De verdachte D.R.A.T. werd afgelopen januari in Colombia aangehouden, waar hij heen vluchtte na de moord bij een discotheek aan de Lindberghweg in Saliña. De reden voor het incident zou een ruzie zijn geweest tussen een paar jongemannen, waaronder T., over een cup whisky van T. die per ongeluk werd omgestoten. T. eiste dat de jongen die de cup had omgestoten een nieuwe zou kopen. Het slachtoffer Tokaay zou bij de ruzie betrokken zijn geraakt toen hij ook een klap kreeg. Uiteindelijk is er een vuurwapen getrokken en is Tokaay dodelijk geraakt. De schutter zou T. geweest zijn.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.