Achttien jaar voor doden en misbruik Jennefer

NETHERLANDS -– De rechtbank in Rotterdam heeft gisteren de van Curaçaose afkomst Anthony K., achttien jaar cel opgelegd voor doodslag op en het seksueel misbruiken van de tienjarige Jennefer van Oostende uit Rotterdam, vorig jaar oktober.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste tijdens de rechtszaak levenslang.

Volgens het OM doodde Anthony het meisje om te verhullen dat hij haar seksueel had misbruikt. De rechter achtte dat niet bewezen. Daarom is de opgelegde straf lager dan de eis.

 
De 26-jarige K. had al bekend dat hij het meisje had gedood, maar ontkende seksueel misbruik. Hij wurgde Jennefer bij hem thuis na een ruzie over een bioscoopkaartje. De politie vond het lichaam van het meisje na een grote zoekactie in de kelder van zijn huis. Het was verpakt in vuilniszakken.
 
De raadsman van K. stelde altijd dat het medisch rapport tegenstrijdigheden en onwaarheden bevat. De verschillen worden volgens de rechter veroorzaakt door de wijze van onderzoek. “Maar de waarnemingen met het blote oog komen overeen. Er is geen sprake van tegenstrijdigheden”, aldus de rechter.
 
Het OM stelde tijdens de behandeling dat Jennefer is gedood om het seksueel misbruik te verhullen. Voor die redenering vond de rechter geen bewijs omdat niet is te achterhalen op welk tijdstip ze is misbruikt.
 
De rechter noemde het schrijnend dat K. de familie lange tijd voorloog en in onzekerheid liet over de ware toedracht rond de dood van Jennefer toen naar haar werd gezocht.
 
De maximale straf voor de feiten is 20 jaar, maar daar trok de rechter twee jaar van af omdat K. vermoedelijk zwakbegaafd is. Het wordt de Curaçaoënaar ook zwaar aangerekend dat hij niet mee wilde werken aan het psychologisch onderzoek in het Pieter Baan Centrum en dat hij ook weinig bereidwilligheid toonde in de rechtszaal.
 
De familie van Jennefer in de rechtszaal reageerde geschokt op de uitspraak.
De straf noemde persofficier Ernst Pols fors, maar of het OM in hoger beroep gaat is nog niet duidelijk. “Temeer omdat de rechter het advies gaf te zijner tijd te onderzoeken of bij een voorwaardelijke invrijheidstelling de veroordeelde moet worden behandeld. Dat is iets om over na te denken”, aldus Pols.
 
Anthony K. op een rechtbanktekening

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.