Vonnis William Pandt vs Aqualectra verschoven

WILLEMSTAD — De rechter doet pas 24 september uitspraak in de spoedeisende bodemprocedure die oud-Aqualectra directeur William ‘Billy’ Pandt tegen zijn voormalige werkgever heeft aangespannen. Op die dag zal ook het vonnis van oud-Aqualectra ceo Anthon Casperson worden uitgesproken.

Doordat de twee rechtszaken bijna identiek zijn heeft de rechter ervoor gekozen om de uitspraak in de zaak van Pandt te verschuiven.

Oorspronkelijk zou de rechter gisteren een uitspraak doen. Zowel Pandt als Casperson eisen schadevergoeding. De twee oud-bestuurders van Aqualectra vinden dat ze in hun naam en goede eer zijn aangetast. Pandt, die voorheen de functie directeur Human Recource en hoofd Facility Management van het nutsbedrijf bekleedde, eist ook de uitbetaling van zijn opgebouwde vakantiedagen en terugbetaling van de advocatenkosten.
 
Drie van de vier directieleden van Aqualectra zijn vorig jaar oktober door de Raad van Commissarissen (RvC) geschorst. Vervolgens heeft de RvC het ontslag van de drie bestuurders aangevraagd. Volgens Casperson is de beëindiging van zijn overeenkomst nietig dan wel onrechtmatig. De rechter buigt zich nu over de vraag of Casperson als verantwoordelijke bestuurder in zodanige mate gefaald heeft dat voortzetting van de overeenkomst niet in het belang van Aqualectra was.
 
Related article

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.