OM in hoger beroep in zaak Jennefer

WILLEMSTAD – Het Openbaar Ministerie gaat in beroep tegen de uitspraak in de zaak Jennefer. Dat liet het OM donderdag weten. Volgens het OM is wel degelijk te bewijzen dat de Curaçaose Anthony K. het tienjarige meisje heeft vermoord om misbruik te maskeren.

 
In eerste instantie werd K. veroordeeld tot achttien jaar vanwege de doodslag op Jennefer van Oostende uit Rotterdam. Het OM had levenslang geëist tegen de 27-jarige man, die ontkende het meisje te hebben misbruikt. De rechtbank achtte bewezen dat de man Jennefer had gedood, maar niet dat dat gebeurde om het misbruik te verhullen.
 
Overigens achtte de rechtbank wel bewezen dat de man het kind had misbruikt, maar was niet duidelijk wanneer. Volgens de officier zijn er aanwijzingen in het dossier te vinden waaruit wel blijkt dat het misbruik heeft plaatsgevonden vlak voor Jennefers dood. Bovendien zou er nader forensisch onderzoek kunnen plaatsvinden, aldus de officier van justitie.
 
Related article

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.