Moordenaar James Murray niet op vrije voeten

WIILEMSTAD - Het Curaçoase hof heeft vanochtend uitgesproken dat de 59-jarige James Murray niet hoeft te rekenen op voorwaardelijke vrijlating en zijn levenslange straf gewoon moet uitzitten. Murray zelf had vrijlating aangevraagd.

 
Hij werd in 1980 veroordeeld wegens de moord op de zesjarige Darley Lai. Door een wijziging in het Curaçaose Wetboek van Strafrecht kon Murray dit jaar echter aanspraak maken op vervroegde vrijlating. Die aanvraag bracht een golf van verontwaardiging teweeg in de Curaçaose maatschappij en leverde honderden protesthandtekeningen op.
 
In de uitspraak van 1980 zei het Hof 'toen te hebben vastgesteld dat bij Murray een stoornis van de geestvermogens bestond en dat de kans op herhaling uitermate groot was.'
 
Nu ruim 30 jaar later blijkt er volgens het Hof geen verbetering te zijn in het psychologisch beeld van Murray en is de kans op herhaling nog steeds aanwezig.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.