Aannemersbedrijf Willemstad bv failliet

WILLEMSTAD - Aannemersbedrijf Willemstad bv is failliet. Het bedrijf is gisteren in staat van faillissement verklaard. De totale schuld van het bouwbedrijf loopt naar schatting op tot één miljoen gulden.

 
Door het faillissement komen er 59 mensen zonder baan te zitten, zo liet de aangeslagen Hans Schelling, directeur van Willemstad bv, gisteravond tegenover het Antilliaans Dagblad weten.
 
Paul van de Laarschot van advocatenkantoor Van de Laarschot & Associates is de curator in deze zaak.
 
Met de Maduro & Curiel’s Bank is inmiddels een akkoord bereikt en zijn de cao-arbeiders tot donderdag uitbetaald. De rest van de staf is voor vijftig tot zestig procent van hun normale nettoloon uitbetaald. De rest van het salaris wordt mogelijk later bijbetaald.
 
Schelling wijt het onontkoombare faillissement onder andere aan de aanwijzing die Curaçao vorig jaar van de Rijksministerraad heeft gekregen.
 
Volgens de directeur van het aannemersbedrijf is hierdoor de bouwproductie op Curaçao teruggevallen naar bijna nul. ,,Het gaat momenteel verschrikkelijk slecht in de bouw. Er wordt naar verhouding heel weinig gebouwd”, aldus Schelling. Een andere belangrijke factor is volgens de directeur dat zeker tachtig procent van de collega-bedrijven illegalen in dienst nemen die goedkoper werk leveren, maar die ook slechter worden betaald. Van kwaliteit zou er
daardoor geen sprake zijn. 
,,Tja, en dan word je vanzelf te duur. Bedrijven kiezen al snel voor de goedkopere optie. Kwaliteit komt
dan op de tweede plaats.”
 
Vooral jammer vindt Schelling de kennis die nu verloren gaat. ,,Wij deden veel onderhoud in Scharloo bij monumenten, maar ook voor particulieren. Die kennis voor dit soort onderhoud verdwijnt nu om plaats te maken voor mensen die niet over de kennis beschikken en ook de kwaliteit niet kunnen leveren.” Hoewel aangeslagen blijft Schelling het toch proberen. Maandag wordt zijn nieuwe bedrijf opgericht: Bouwbedrijf Willemstad Curaçao (BWC).
 
Opdrachtgevers van Aannemersbedrijf Willemstad bv zijn benaderd met de vraag of zij willen overstappen naar het nieuwe bedrijf van Schelling. Indien zij akkoord gaan, zullen ook lopende opdrachten door BWC worden afgerond.
 
Aannemersbedrijf Willemstad bv, dat officieel in 1989 werd opgericht maar op 1 april 1994 door Schelling is overgenomen, had verschillende projecten lopen, waaronder, zoals eerder deze week door deze krant gemeld, de restauratie van Landhuis Klein Santa Martha.
 
Ook was het bedrijf bezig met de verbouwing van het MCB-filiaal aan de Breedestraat in Otrobanda en de bouw van een grote woning in Seru Boka. De renovatie van Casa Bolívar tegenover de Amerikaanse ambassade, ook een project van het aannemersbedrijf, is onlangs opgeleverd.  

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.