Philips vernieuwt verlichting op Aruba

Philips Lighting heeft met de regering van Aruba een akkoord bereikt over een innovatiesamenwerking ter vernieuwing van de verlichting van het eiland. Dit maakte het bedrijf donderdag bekend zonder financiële details te vermelden.
 
Philips Lighting vernieuwt conform dit akkoord alle verlichting van openbare gebouwen op Aruba en alle outdoor verlichting bij bezienswaardigheden.
 
Dit moet in vier fases zijn beslag krijgen in de jaren 2016 tot en met 2020. De eerste fase moet al dit jaar klaar zijn.
 
Philips Lighting neemt aanvankelijk de kosten voor het project voor zijn rekening. De besparingen die Aruba over een periode van 5 jaar realiseert op de stroomrekening, zijn voor het technologiebedrijf.
 
Philips Lighting gaat ervan uit dat Aruba dankzij de nieuwe verlichting tot 60 procent aan energie kan besparen. De jaarlijkse uitstoot van het broeikasgas koolstofdioxide (CO2) kan met 3.000 tot 4.000 ton omlaag, schat het bedrijf in.
 
"Aruba heeft zich voor de gemeenschap gecommitteerd aan innovatie", laat minister-president Mike Eman van Aruba weten. "Samen met Philips Lighting gaan wij ons energiegebruik reduceren waarmee we besparingen kunnen realiseren die uiteindelijk goed zijn voor de economie van Aruba."

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.