APA tekent overeenkomst met Amsterdams havenbedrijf

ORANJESTAD — Na onderzoek naar onder andere ‘commerciële strategieën en groeikansen’ heeft Aruba Ports Authority (APA) gisteren formeel een meerjarige samenwerkingsovereenkomst getekend met Port of Amsterdam International (PoAI).
 
Dit om de havenkades van Oranjestad verder te ontwikkelen en de interactie tussen de haven en samenleving te versterken.
 
Eind maart ondertekende PoAI, dochterbedrijf van Havenbedrijf Amsterdam NV, een Memorandum of Understanding (MOU) met Aruba. De intentieverklaring, die toen bekrachtigd werd door Dertje Meijer, president-directeur van Havenbedrijf Amsterdam, premier Mike Eman en minister Mike de Meza van Economische Zaken, moest leiden tot ‘brede samenwerking’ tussen het havenbedrijf en de Arubaanse haven. Met de overeenkomst werd vastgelegd om samenwerkingsmogelijkheden tussen Havenbedrijf Amsterdam en Aruba verder te onderzoeken en te verkennen. Onder het motto ‘port of partnership’ wilde Amsterdam, in samenwerking met APA, kijken waar Aruba behoefte aan heeft en waar zij een rol bij kan spelen.
 
 
PoAI, gespecialiseerd in internationaal haven- en cruiseterminal ontwikkeling en management, verrichte de afgelopen maanden het onderzoek naar ‘de commerciële strategie, groeikansen, strategie en commerciële slagkracht van APA’. Louis Posner, voorzitter van de Raad Commissarissen van APA zegt dat ‘tijdens het voortraject is gebleken dat PoAI en APA op één lijn zitten in hun visie voor Aruba en invulling aan de samenwerking’. “Deze overeenkomst is een mooi voorbeeld van hoe Aruba en Nederland elkaar versterken”, aldus Posner. Gert Jan Nieuwenhuizen, managing director van PoAI, vult aan: “De samenwerking zorgt ervoor dat onze havenbedrijven elkaar op meerdere fronten kunnen versterken, het is in lijn met de internationale strategie van Havenbedrijf Amsterdam. Wij zien uit naar continuering van de zeer plezierige samenwerking met APA en de overheid van Aruba.”
 
Als onderdeel van de overeenkomst is het de bedoeling dat PoAI de komende tijd een zogenaamde Chief Commercial Officer gaat leveren ter versterking van de directie van APA. “Deze persoon zal mede worden ondersteund door een multidisciplinair team in Amsterdam”, aldus Port of Amsterdam. Het doel is om het haventerrein de komende tijd te transformeren, het gebied een nieuwe functie te geven en open te stellen voor de gehele Arubaanse samenleving. Premier Mike Eman zei hier eerder over dat ‘om veiligheidsredenen de haven altijd geïsoleerd was van de rest’, maar dat het publiek nu (deels) toegang hiertoe moet krijgen. Dit zal volgens hem ook een positieve invloed hebben op het toerisme. “Mensen kunnen dan de schoonheid van de haven ervaren en de boten en schepen bekijken”, aldus Eman toen.
 
Het project om de haven van Oranjestad te integreren in de stad betekent een intensieve samenwerking tussen de ministeries van premier Mike Eman (Duurzame Ontwikkeling), minister Mike de Meza (Infrastructuur) en minister Otmar Oduber (Transport en Toerisme). Volgens Port of Amsterdam zullen de komende tijd de ‘stad, recreatie, toerisme en bedrijvigheid op een duurzame manier met elkaar worden verbonden’.
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.