Surseance van betaling InselAir definitief

WILLEMSTAD - Bij beschikking van hedenmiddag heeft het gerecht te Curacao het eerder voorlopig aan Insel Air verleende uitstel van betaling definitief verleend.

Bepaald is dat de surseance in beginsel loopt tot en met 31 augustus 2018.

Voorafgaand aan de beschikking is een vergadering gehouden met de schuldeisers van Insel Air. Op die vergadering heeft het bestuur van Insel Air een presentatie gehouden waarin de toekomstverwachtingen zijn uiteengezet en heeft de bewindvoerder, mr. Van de Heuvel, zijn advies uitgebracht. Bij de stemming bleek dat geen van de aanwezige schuldeisers zich wilde verzetten tegen de gevraagde surseance, zodat deze kon worden verleend.

Presentatie Insel Air ter zitting van 25 augustus 2017

Beschikking 25 augustus 2017 (definitieve verlening surseance)

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.