AFM beboet ABN AMRO voor te late melding transacties

AMSTERDAM - De Autoriteit Financiële Markten heeft boetes van 400.000 en 500.000 euro opgelegd aan respectievelijk ABN AMRO en haar dochterbank ABN AMRO Clearing, omdat zij transacties te laat hebben gemeld.
 
Dit maakte de toezichthouder woensdag bekend.
 
Transacties in beursgenoteerde financiële instrumenten moeten uiterlijk aan het einde van de volgende werkdag worden gemeld aan de AFM. ABN AMRO was te laat met het melden van bijna 87.000 transacties tussen februari 2010 en juli 2015.
 
Volgens de AFM had de bank in elk geval vanaf begin 2013 zijn zaken op orde moeten hebben, nadat de toezichthouder in 2010 al aanwijzingen had gegeven om de interne transactierapportage te verbeteren.
 
ABN AMRO Clearing meldde bijna 12.000 transacties te laat aan. Deze werden grotendeels uitgevoerd op de beurs van Stuttgart tussen september 2014 en april 2016.
 
De boetes werden op 6 juli van dit jaar uitgedeeld. De boete voor ABN AMRO werd iets verlaagd ten opzichte van het basisbedrag van 500.000 euro, omdat de bank de overtreding zelf meldde bij de toezichthouder.
 
Bron: ABM Financial News.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.