Chinese frisdrankgigant krijgt notering aan DCSX

WILLEMSTAD/WASSENAAR – HaoTian heeft met de succesvolle beursgang op de Dutch Caribbean Securities Exchange (DCSX) in Curaçao een belangrijke basis gelegd om nieuwe internationale markten te betreden.
 
Tijdens een kennismakingsbezoek aan Nederland introduceerde Chairman Mao Yi in Kasteel De Wittenburg in Wassenaar zijn bedrijf aan ondernemers, politici en andere geïnteresseerden. Het doel van deze bijeenkomst was drieledig; het introduceren van het bedrijf, kennis maken met potentiële Nederlandse zakenpartners en meer leren over de Nederlandse en Europese markt. Tijdens deze bijeenkomst presenteerde de heer Mao Yi zijn onderneming en gaf een speciaal overgekomen vertegenwoordiger van DCSX uit Curaçao een nadere toelichting op de beursgang.
 
HaoTian is de exclusieve frisdranken tak van het grote TianChen International Holdings Limited. Deze holding is een Chinese onderneming bestaande uit 70 bedrijven waar in totaal ruim 3000 medewerkers werken. De bedrijven zijn actief in verschillende bedrijfstakken en zijn gespecialiseerd in groene energie, hydro-power en onderzoek en productie van duurzame dranken. Chairman Mao Yi gelooft dat met name zijn exclusieve frisdranken succesvol kunnen worden in Europa. Hij zegt: “Europa’s passie voor sport is enorm. Dat is waarom wij hoge kwaliteit sportdranken naar Europa willen brengen”.
 
Sinds vorige week is HaoTian het eerste Chinese bedrijf met een notering aan de DCSX in Curaçao. Chairman Mao Yi laat tijdens de bijeenkomst in Kasteel De Wittenburg de verbondenheid tussen zijn Chinese bedrijf en de Antillen duidelijk blijken.  Het Chinese HaoTian heeft een cheque met een donatie van 100.000 yuan (ruim 12.500 euro) overhandigd aan de Gevolmachtigde Minister van Curaçao de heer Begina voor de wederopbouw van het zwaar getroffen Sint-Maarten.
 
De bijeenkomst in Kasteel De Wittenburg werd gebruikt om het Chinese bedrijf en het Nederlandse bedrijfsleven voor het eerst met elkaar in contact de brengen. Ruim 80 genodigden van diverse Nederlandse en Chinese ondernemingen en instanties waren aanwezig. 

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.

Installatie nieuwe rechters 5 februari live te volgen op Facebook en Youtube

WILLEMSTAD – Vrijdag 5 februari om 16:30 uur vindt een buitengewone zitting plaats ter gelegenheid van de installatie van zes nieuwe rechters. Tijdens deze zitting worden mrs. mw. Th. Lautenbach, dhr. W. Bel, dhr. G. Verbeek, dhr. Veldhuisen, dhr. O. Nijhuis en dhr. M. Van Wel aan de gemeenschap voorgesteld.

Overleg justitiƫle samenwerking tussen Nederland, Aruba, CuraƧao en Sint Maarten geslaagd

DEN HAAG - Juist in tijden van crisis is het van groot belang goed en constructief samen te blijven werken binnen het Koninkrijk. Vandaag vergaderden de ministers van Justitie Grapperhaus (Nederland inclusief Caribisch Nederland), Bikker (Aruba), Girigorie (Curaçao) en Richardson (Sint Maarten) met elkaar over de justitiële samenwerking.