Slechte kredieten veroorzaakten verlies volgens DSB-Bank

PARAMARIBO - Het verstrekken van niet terug te vorderen leningen waren de voornaamste oorzaak dat DSB-bank in 2016 zwaar verlies heeft geleden.
 
De bank was genoodzaakt extra reservering te plegen om deze kredietrisico’s op te vangen.
 
"Dit verlies is met name veroorzaakt door een extra reservering voor kredietrisico's vanwege diverse slechte kredieten", meldde DSB-bank haar rekeninghouders dinsdag via een email-bericht. De mededeling kwam naar aanleiding van berichten in de media over problemen bij deze financiële instelling
 
"DSB is goed op weg om de winstgevendheid te verbeteren. Binnen enkele weken wordt het halfjaarverslag uitgebracht. De winst over de eerste helft van 2017 bedraagt SRD 16.3 miljoen. De vooruitzichten voor 2017 en daarna zijn positief. Onze bank heeft een ruime liquiditeitspositie en kan aan alle verplichtingen aan klanten voldoen", schrijft bankdirecteur Hanna Lieuw Hie-Gonesh.
 
"U kunt zoals normaal al uw zaken met ons doen. Er gelden geen beperkingen", voegt ze eraan toe. Na de stortvloed van steunbetuigingen, geruststellingen en ontkenningen de afgelopen dagen door de minister van Financiën, de DSB-directie, de vakbond, de Centrale Bank van Suriname en de bankiersvereniging, laat ook grootaandeelhouder Assuria van zich horen.
 
De verzekeringsmaatschappij meldt in een persbericht dat de bank de afgelopen maanden een positieve ontwikkeling heeft doorgemaakt dankzij de strakke beheersmaatregelen die dit jaar zijn genomen. Die hebben geleid tot sterke verbetering van haar solvabiliteits- en liquiditeitspositie.
 
Volgens Assuria is DSB-bank altijd in staat geweest aan alle verplichtingen tegen klanten en anderen te voldoen. Zij heeft er vertrouwen in dat "positieve ontwikkelingen" bij de bank zich zullen voortzetten met als resultaat een stelselmatige verbetering van de resultaten.
 
De Ware Tijd

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.