Onduidelijkheid over start Insel Air vluchten naar Suriname

WILLEMSTAD/ PARAMARIBO - Diverse Surinaamse media melden dat het nog niet zeker is dat Insel Air inderdaad op 18 december aanstaande weer van start kan gaan met haar vluchten tussen Curaçao en Paramaribo.
 
Gisteren nog had de luchtvaartmaatschappij laten weten dat de vluchten op 18 december zeker van start zouden kunnen gaan, omdat de toestemming daarvoor door de Surinaamse Luchtvaartautoriteit (CASAS) nu was afgegeven. Insel Air moest een eerdere lancering van de vluchten, gepland voor eind november uitstellen, omdat de benodigde vergunningen nog niet binnen waren.
 
Volgens een artikel in het dagblad De Ware Tijd, is er nu toch onduidelijkheid gerezen over het al dan niet van start gaan van de vluchten. Hoewel de luchtvaartautoriteiten de benodigde toestemming inmiddels inderdaad hebben vertrekt, schijnt de regering in Paramaribo daar ook nog een eigen standpunt over in te moeten nemen.
 
De Ware Tijd haalt CASAS-directeur Brian de Souza aan, die eerder gezegd zou hebben dat technische toestemming van zijn organisatie in dit geval niet automatisch betekent dat het bedrijf groen licht krijgt om weer te vliegen.
 
Ook heeft de krant contact opgenomen met minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport & Communicatie met de vraag of de Insel-vluchten nu definitief van start konden gaan, waarop de bewindsman een hardgrondig “Nee” had laten horen.
 
Het is zeker niet de eerste keer dat Suriname dwars ligt bij het verlenen van toestemming aan Insel Air om vluchten naar het land uit te mogen voeren. Zo verhinderde Suriname Insel Air Aruba maandenlang om directe vluchten naar het land uit te voeren, omdat die toestemming wel was verleend aan Insel Air International (gevestigd op Curaçao), maar niet aan Insel Air Aruba, hoewel de vluchten onder een code-share werden uitgevoerd.
 
Naast deSurinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), waarvan de overheid de aandeelhouder is, vliegt er nog een tweede maatschappij tussen Paramaribo en Curaçao, de private onderneming Fly All Ways. De vluchten van Insel Air zouden ontegenzeggenlijk leiden tot een fikse concurrentiestrijd tussen de drie luchtaartmaatschappijen.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.