Regering Suriname bestudeert bod Staatsolie voor overname goudaandelen

PARAMARIBO - De regering bestudeert het bod van Staatsolie om het belang van de Staat in de goudoperaties te Merian in het Patamaccagebied over te nemen. Hoeveel de oliemaatschappij heeft geboden, wordt niet prijsgegeven.
 
“Staatsolie heeft een bod gedaan gebaseerd op commerciële uitgangspunten. De Staat beraadt zich nu daarover”, zegt Duncan Brunings van de oliemaatschappij.
 
In de herziene begroting 2018 stelt de regering dat onder andere de aandelen van de Staat bij goudmaatschappij Newmont zullen worden afgestoten. Het gaat niet om aandelen Newmont of Surgold, verduidelijkt Brunings. "Staatsolie heeft recentelijk voorgesteld om het belang van 4,8 procent van de Staat in de commanditaire vennootschap welke de Meriangoudmijn exploiteert, te weten de Suriname Gold Project C.V., over te nemen", zegt de Staatsolie-functionaris.
 
In 2016 had de Suriname zich voor 4,8 procent ingekocht in de commanditaire vennootschap door de 'cash calls' van Staatsolie te betalen toen het bedrijf dit niet zelf kon vanwege de sterke daling van de olieprijzen. Een 'cash call' is de de bijdrage van de deelnemende vennoten in de kosten. Brunings: "Het gaat dus niet om aandeelhouderschap in Newmont of Surgold, maar om participatie in de Suriname Gold Project Commanditaire Vennootschap." Hij wijst erop dat de participatie van de Staat altijd 4,8 procent is geweest, ofschoon de persberichten veelal spraken van 5 procent.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.