Gewapende overval Santa Barbara Beach Resort

WILLEMSTAD – Vannacht om 03.25 uur heeft een overval plaatsgevonden in het Santa Barbara Beach Resort (voormalig Hyatt). Vier bewapende overvallers waren het Santa Barbara gebied binnengedrongen na het verwijderen van de wegversperringen, om vervolgens de lobby binnen te rijden.

 
Twee van de overvallers zijn uitgestapt en dwongen verschillende medewerkers in de lobby om op de grond te liggen. Een bewaker dit weigerde, werd door de overvallers geslagen met de kolf van een vuurwapen.
 
De andere overvallers waren ondertussen doorgereden richting een ATM. De overvallers maakten een kabel vast rond de ATM, met de bedoeling om de machine mee te nemen. Op het moment dat hun actie faalde, zijn de verdachten uitgestapt en hebben met een moker de glazen deur van een juwelier in het hotel kapotgeslagen. Vervolgens hebben de overvallers de vitrines kapotgeslagen en zijn er vandoor gegaan met verschillende merkhorloges. De overvallers zijn met een hoge snelheid gevlucht met een groene SUV van het merk KIA.
 
“De beheerders en eigenaren van het hotel verlenen de autoriteiten alle medewerking”, laat het management van het resort weten. “Het incident heeft geen gevolgen voor de operatie van het hotel. Gasten ondervinden geen last van het voorval. Niemand is gewond geraakt en de bedreigde werknemers krijgen professionele bijstand. Zodra de politie klaar is met het onderzoek, wordt alles opgeruimd en zoveel als mogelijk in oude staat hersteld.”
 
De politie onderzoekt de zaak. Iedereen die denkt informatie te hebben over deze zaak, wordt verzocht om dit tijdens kantooruren door te geven aan het Overvalteam via de nummers 8666-140 of 8666-192. Ook kan 24 uur per dag gebeld worden naar 911 of het anonieme nummer 108.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.