Veertien arrestaties verricht overval RBC Aruba

ORANJESTAD – Veertien mannen en vrouwen van Arubaanse en Venezolaanse afkomst, zijn vannacht aangehouden in verband met de gewapende overval op een bankfiliaal van Royal Bank of Canada (RBC) in Palm Beach.

Bij de overval waarbij ook is geschoten, zou bijna 100.000 gulden zijn buitgemaakt.
Dat meldt de Amigoe.
 
De politie wil dit bedrag echter niet bevestigen, maar zei wel dat een deel van het geld is teruggevonden. De politie organiseerde vanmiddag een persconferentie over de overval.
 
Hoofdcommissaris Dolfi Richardson zei dat de zaak ‘voor 99 procent’ is opgelost, mede doordat de politie direct na de overval veel tips vanuit de samenleving kreeg en snel aanhoudingen kon verrichten. Het onderzoek loopt nog en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Richardson zei ook dat het korps getipt was dat ‘iets groots’ ging gebeuren, maar ze wisten niet dat het om een overval ging. Achteraf concludeert de politie dat de overval ‘professioneel en goed georganiseerd was’.
 
De arrestaties volgden na vier invallen in woningen, onder andere in Noord en in Paradera. Volgens hoofd recherche Vanessa Kock zijn daarbij wapens, geld, diverse spullen en voertuigen in beslag genomen die sterk wijzen op betrokkenheid bij de overval. Bij de overval zou zowel met handwapens als met een groot geweer zijn geschoten, maar dat wilde de politie tijdens de persconferentie niet bevestigen. Ook is niet bevestigd dat het om drie overvallers zou gaan die personeel en klanten dwongen op de grond te gaan liggen. Tijdens hun vlucht zou ook buiten zijn geschoten, bij het onderzoek zijn namelijk diverse hulzen op de grond gevonden. De politie heeft tijdens één van de arrestaties ook een schot gelost, deze kwam terecht in een personenauto met inzittenden. De toedracht van dit schot wordt onderzocht. De inzittenden van de auto hebben overigens niets te maken met de overval, zo meldt de Amigoe.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.