Zaak tegen drie politie-agenten aangehouden

WILLEMSTAD - Op verzoek van de Officier van Justitie en de advocaat is vanmorgen de zaak tegen drie politie-agenten aangehouden tot 22 mei 2013. De vrouw A. de la C (34) en de mannen E.G.S. (40) en H.J.E.A. (29) worden verdacht van zware mishandeling van twee verdachten.

 
Op 2 september moeten de 3 politie-agenten van de wijkteam Otrobanda een man uit de Roraimaweg en op 5 september een man uit Jandoret hebben mishandeld na de aanhouding. De mishandeling moet gebeurd zijn ter hoogte van Koredor toen zij met de verdachten op weg waren naar de wijkteam Otrobanda. Ook op het politiebureau moeten de twee verdachten zijn mishandeld. De mishandelde mannen werden, zo blijkt uit het dossier, te zijn geschopt, geduwd, met de vuist geslagen en gestompt.
 
De zaak is op verzoek van het Openbaar Minsiterie en de advocaat aangehouden. De Officier van Justitie wilt voor alle drie de verdachten een Reclasseringsrapport alsmede een psychologisch en een psychiatrisch rapport laten opmaken. Ook willen de OvJ en advocaat extra getuigen laten horen.
 
De Rechter heeft de zaak nu terug verwezen naar de Rechter-commissaris voor de aanvullende onderzoeken. De zaak staat weer op de zittingsrol van 22 mei om 08:30 uur.
 
(Openbaar Ministerie Curacao)

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.