Marechaussee houdt drie CuraƧaoenaars aan

WILLEMSTAD - De Koninklijke Marechaussee heeft woensdag op Curaçao drie mannen aangehouden op verdenking van diefstal en/of verduistering.

 
Naar aanleiding van een melding van de wachtcommandant van de Marinebasis Parera te Curacao over de mogelijke diefstal of verduistering van een televisietoestel van de basis, is de Marechaussee gevraagd ter plaatse te komen.
 
De marechaussee kon na onderzoek 3 mannen van 39, 44 en 48-jarige, allen eilandbewoners, als verdachten aanmerken. De mannen zijn hierop aangehouden op verdenking van diefstal en/of verduistering. De verdachten zijn in verzekering gesteld.
 
De verdachten waren ingehuurd door Defensie voor een verbouwing op de basis.
 
Het onderzoek zal worden voorgezet door de Brigade Caribisch Gebied (team MPZ) van de Koninklijke Marechaussee, onder leiding van het Openbaar Ministerie te Curaçao.
 
Alle opsporingsambtenaren van de marechaussee op Curaçao zijn tevens Buitengewoon Agent van Politie (BAVPOL) van het land Curaçao.
 
(Openbaar Ministerie Curacao)
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.