Hoge eis voor diefstal militaire Glock’s

WILLEMSTAD - De Officier van Justitie (OvJ) heeft woensdagmorgen tijdens een zitting van de Militaire Strafkamer een gevangenisstraf geëist van 36 maanden waarvan 12 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar.

 
S.D.M. (21) stond terecht voor de diefstal van twee vuurwapens van het merk Glock uit de wapenkluis van het piketruimte op de marinebasis Parera. De diefstal heeft op 15 november 2012 omstreeks 21:30 uur plaatsgevonden. M. was op dat moment als dienstplichtige (miliciën) werkzaam.
 
S.D.M. ontkende in de verhoren en woensdagmorgen ten overstaan van het Gerecht in alle toonaarden. Dit ondanks het feit dat zijn telefoontoestel door de autoriteiten is getapt en hij de twee wapens aan zijn vriend T. aanbood voor 1.000 gulden per stuk. In deze zaak is een telefoontoestel van M. in beslag genomen. In de pin-berichten heeft M. het tegen T. over “twee spiksplinternieuwe dingen” die hij in de verkoop heeft. Hij noemt zelfs het kaliber en ook dat hij snel geld met de Glock’s wilt verdienen. Tegenover het militaire gerecht zei M. dat het allemaal een grapje was. “Het ging helemaal niet om vuurwapens, maar om drugs. Ik ben onschuldig”, zo verzekerde hij het Gerecht besaande uit twee rechters en een militaire officier.
 
Volgens de Officier van Justitie is er voldoende bewijs tegen M. De OvJ heeft in haar eis rekening gehouden met de relatief jonge leeftijd van M. en het feit dat hij niet eerder in contact is gekomen met justitie (blanco strafblad). “Hij heeft echter misbruik gemaakt van het vertrouwen van zijn werkgever en heeft de veiligheid van de gemeenschap in gevaar gebracht en verder alleen uit eigen gewin gehandeld. Ik neem hem dat zeer kwalijk”, aldus de OvJ in haar requisitoir.
 
De eis van de OvJ is relatief hoog. Het betreft een diefstal ex-artikel 155 van het Militaitre Strafrecht. Op de diefstal van vuurwapens staat een maximale straf van 9 jaar.
 
De zaak tegen de medeverdachte T. dient op 27 april 2013. Uitspraak in de zaak M. is op 13 maart 2013 om 10 uur ’s morgens.
 
Related articles:

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.