Verklaring OM n.a.v. dood Luigi Florentina (Pretu)

WILLEMSTAD - Gisteravond, 6 september 2013, is het levenloze lichaam van L.L. Florentina (27) in de cel bij het cellencomplex te Barber, alwaar hij sinds kort was ondergebracht, ontdekt door de aldaar werkzame gevangenbewaarders.
De heer L. Florentina zat in voorlopige hechtenis in verband met verdenking van betrokkenheid bij de moord op Raul Martinez. 
 
Uit preliminair onderzoek blijkt dat het bewakingspersoneel om 22.30 uur langs de cel van L. Florentina is geweest voor een routine controle. L. Florentina was op dat moment nog in leven. Om 23.00 uur vond er een wisseling van de wacht plaats, waarna om 23.15 uur de volgende cellencontrole werd uitgevoerd door het personeel die de wacht had overgenomen. Op dat moment werd het levenloze lichaam van L. Florentina ontdekt. Alles wijst vooralsnog op zelfdoding door verhanging, waarbij de overledene gebruik heeft gemaakt van zijn eigen kleren.
 
L. Florentina is eerder deze week vanuit de marinierskazerne te Suffisant overgeplaatst naar het cellencomplex te Barber, nadat de rechter-commissaris heeft besloten dat de detentie van L. Florentina met nog eens dertig (30) dagen zou worden verlengd, doch dat de verdere detentie in het Huis van Bewaring te Koraal Specht of in het cellencomplex te Barber moest worden ondergaan. Uit veiligheidsoverwegingen en mede gelet op de wens van L. Florentina is hij uiteindelijk overgeplaatst naar het cellencomplex te Barber.
 
Sinds zijn detentie waren er geen enkele aanwijzingen van suïcidaal gedrag zijdens L. Florentina en werd hij in het cellencomplex te Barber minstens één (1) keer per uur gecontroleerd door het bewakingspersoneel.
 
Op dit moment loopt er een onderzoek door de Landsrecherche naar het overlijden van L. Florentina en is in het kader van dat onderzoek het stoffelijk overschot van L. Florentina in beslag genomen voor gerechtelijke sectie.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.