Verdachte in moordzaak Wiels dood in cel gevonden

WILLEMSTAD - Luigiano F., verdachte in de moordzaak van de Curaçaose politicus Helmin Wiels, is dood in zijn cel op Curaçao gevonden. Dat maakt het Openbaar Ministerie op Curaçao bekend. Volgens perswoordvoerder Guillano Scoop wijst alles in de richting van zelfmoord, maar onderzoek moet dat nog uitwijzen.
 
Het OM wil vooralsnog niet meer details over de omstandigheden waarin de verdachte is overleden, vrijgeven.
 
Direct na de vondst van het lichaam van F. in zijn cel is de Landsrecherche met onderzoek en ondervraging van de aanwezige bewakers begonnen. De politie heeft een deel van Barber afgezet vanwege een toeloop van nieuwsgierige mensen.
 
F., ook wel bekend als 'Pretu', zat in een politiecel in Barber. ten westen van Willemstad. Hij was net deze week overgeplaatst vanuit de zwaarbeveiligde marinekezerne Suffisant. Pretu werd daar bewaakt door de Koninklijke Marechaussee. Hij zat in voorlopige hechtenis nadat hij in juni in Zoetermeer was gearresteerd en overgebracht naar Curaçao. 
 
De overplaatsing van F. gebeurde na een uitspraak van de rechter eind augustus. Hij zat toen meer dan 60 dagen in een marinekazerne en moest volgens de rechter worden vastgehouden in een cel die beter is ingericht voor langdurig verblijf.
 
Pretu wordt verdacht van de moord op Raul M., ook wel bekend onder de naam 'Bolle'. Die wordt door de politie gezien als een van de daders van de moord op Helmin Wiels. De Curaçaose politicus werd op 5 mei doodgeschoten.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.