Update onderzoek Magnus

WILLEMSTAD - Op vordering van het Openbaar Ministerie heeft in het TGO (Team Grootschalig Onderzoek) Magnus vanochtend een huiszoeking onder leiding van de rechter-commissaris plaatsgevonden in een woning te Mahuma. 
In het belang van het onderzoek zijn bij de woning onder meer mobiele telefoons en computers in beslag genomen. Er zijn geen aanhoudingen verricht.
 
Kort na de moord op H.M. Wiels hadden politie en OM al aanwijzingen dat de 36-jarige Curaçaoënaar E.R.K. betrokken was bij deze moord, maar was er op dat moment niet genoeg bewijs om hem daarvoor aan te houden. Gedurende het onderzoek in de zaak Magnus bleek wel, dat E.R.K. als verdachte kon worden aangemerkt in de moord op R.J.N. Conception uit januari 2013 (zaak Caracasbaai). Hiervoor is hij op 13 september 2013 aangehouden. Vandaag heeft de rechter-commissaris hem in bewaring gesteld voor dit feit. 
 
Op vordering van het OM heeft de rechter-commissaris E.R.K. vandaag eveneens in bewaring gesteld in verband met zijn betrokkenheid bij de moord op Wiels. Het onderzoek naar deze moord was inmiddels dusdanig ver gevorderd dat, naast de drie aanhoudingen van vrijdag jl., ook E.R.K. vandaag in voorlopige hechtenis kon worden genomen voor de moord op H.M. Wiels. 
 
Op dit moment zijn er dus vier personen gedetineerd in verband met de moord op parlementariër H.M. Wiels, nu de drie personen die afgelopen vrijdag zijn aangehouden in verband met de moord op wijlen H.M. Wiels, vandaag zijn voorgeleid bij de rechter-commissaris, die hun aanhouding en de verlenging van hun inverzekeringstelling (met maximaal acht) rechtmatig heeft bevonden. 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.