Verdachte in Wiels moordzaak op vrije voeten gesteld

WILLEMSTAD - Vandaag is de in Nederland geboren verdachte J.D.C.B. (28) door het Openbaar Ministerie te Curaçao op vrije voeten gesteld. J.B. is op 20 september 2013 aangehouden in verband met zijn betrokkenheid bij de moord op parlementariër Helmin M. Wiels op 5 mei 2013.
 
J.B. is de afgelopen dagen verhoord door het onderzoeksteam en zijn voorts ook een aantal getuigen opnieuw gehoord door het onderzoeksteam. Gelet op de afgelegde verklaringen heeft het Openbaar Ministerie besloten J.B. op vrije voeten te stellen. J.B. blijft echter nog steeds verdachte in deze zaak.
 
Verder meldt het Openbaar Ministerie dat er vooralsnog geen toxicologisch rapport is ontvangen in verband met het onderzoek naar het overlijden van wijlen L. Florentina.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.