Geen beroep door OM tegen vrijlating De Pool senior

WILLEMSTAD – Giovani de Pool senior is vrijgelaten. Dit bevestigt het Openbaar Ministerie (OM). Het OM kan niet in hoger beroep tegen de vrijlating omdat de rechter-commissaris de inval als onrechtmatig bestempelde.
 
Oorzaak hiervan was een fout van de hulpofficier van justitie, in dit geval een politieagent, zo heeft advocaat Ornelio ‘Kid’ Martina tegenover het Antilliaans Dagblad verklaard
 
Ondanks zijn vrijlating blijft De Pool een verdachte in de Scorpiozaak wegens vuurwapenbezit. Bij de inval zijn drie wapens gevonden in de kamer van De Pool, en daarvoor zal hij zich later moeten verantwoorden. 
 
 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.