Oud-minister Sherwin Josepha aangehouden

WILLEMSTAD – Oud-minister Sherwin Josepha is vanmiddag aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. Josepha was minister van Sociale Zaken, voordat hij werd vervangen door minister Fransisca.
 
Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) bevestigd.
 
De zaak staat los van eerdere geruchten over een mishandeling door de toenmalige minister. “In dat specifieke geval hebben het OM en de politie er ambtshalve niets mee kunnen doen. Hij ontkende, zijn vrouw wilde geen aangifte doen en we konden niet bewijzen dat er wel degelijk iets aan de hand was. De aangifte die nu is gedaan, is nieuw”, aldus OM-woordvoerder Norman Serphos.
 
Josepha wordt momenteel verhoord. 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.