Nieuwe feiten in zaak Holloway

ORANJESTAD - Het politieonderzoek van de zaak-Natalee Holloway heeft zich wellicht te veel op de rol van de Nederlander Joran van der Sloot gericht. Uit het onderzoeksdossier blijkt dat er meerdere nieuwe feiten zijn in de verdwijningszaak.
 
Brandpunt Reporter zendt vanavond een programma uit waarin deze stelling wordt onderbouwd. Volgens journalist Vincent Verweij is het mogelijk dat de mediahype rond Joran van der Sloot de ware gebeurtenissen in de fatale nacht waarin Holloway verdween, heeft versluierd. Hoewel de kans groot is dat Van der Sloot met de verdwijning te maken had, zouden er ook anderen bij betrokken kunnen zijn geweest.
 
Een daarvan is dat negen dagen voor de verdwijning van de Amerikaanse Holloway een andere vrouw is aangerand bij een vissershut op het strand van Aruba, op de plaats waar Holloway verdween. De aanrander was op de dag van de verdwijning van Holloway op vrije voeten.
 
De verdachte, die door de politie was gehoord, verdween vervolgens naar Colombia.
 
Ook blijkt de kamersleutel van Holloway 's nachts nog drie keer gebruikt te zijn om haar hotelkamer te openen, nadat zij al was verdwenen. Het is niet duidelijk wie dat heeft gedaan.
 
In theorie zou Natalee, die mogelijk gedrogeerd op het strand is achtergelaten door Joran van der Sloot, nog kunnen zijn ontwaakt en naar haar kamer zijn gelopen. De Arubaanse politie heeft verzaakt haar kamergenoten, met wier sleutel die van Natalee kan zijn verwisseld, goed te verhoren.
 
Ten derde heeft een dj, die werd verhoord in de zaak, gelogen. Hij zei dat de Amerikaanse ergens met een auto werd afgezet en dat ze toen nog in orde was.
 
Camerabeelden van de betreffende locatie wezen uit dat de dj loog. Maar het politieonderzoek was zo gericht op de verdachte Joran van der Sloot, dat de dj nooit heeft hoeven uitleggen waarom hij feiten verzon.
 
Natalee Holloway verdween op 30 mei 2005 toen ze op vakantie was op Aruba. In 2012 is ze officieel doodverklaard.
 
Er zijn nooit stoffelijke resten van Holloway gevonden. De Amerikaanse werd voor het laatst gezien in gezelschap van Nederlander Joran van der Sloot, die verschillende verklaringen over haar verdwijning heeft afgelegd. Hij noemt zichzelf pathologisch leugenaar. Van der Sloot zit in Peru vast voor de moord op zijn vriendin Stephany Flores.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.