Hoofdverdachte zaak-Wiels neemt andere advocaat

WILLEMSTAD – Marie José Eisden, partner bij Inderson Advocaten, is niet langer de advocaat van Burney ‘Nini’ Fonseca. Dat heeft zij vanochtend bekendgemaakt, meldt Caribisch Netwerk. In plaats daarvan neemt Marije Vaders de verdediging over. Vaders is de voormalige partner van Inderson.
 
Burney Fonseca (44) wordt door de politie gezien als het technisch brein achter de moord op Helmin Wiels. Hij werd in juli gearresteerd in de wijk Koraal Specht. Hij zou ook opdrachtgever zijn van de moord op Raul ‘Bolle’ Marrinez, waar Luigi ‘Pretu’ Fiorentina voor vast zat.
 
De keuze voor Marije Vaders is opmerkelijk. Zij was ook de raadsvrouw van Pretu. Op haar verzoek werd die naar Barber overgeplaatst. Daar pleegde hij volgens de autoriteiten zelfmoord. Advocaat Vaders was niet bereikbaar voor commentaar. Advocaat Eisden zegt in het kader van haar zwijgplicht niet meer over deze zaak te kunnen zeggen.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.