Twee militairen Curaçao vast voor drugs

WILLEMSTAD - Op Curaçao is vrijdag een 24-jarige militair aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. In het onderzoek werd zondag een tweede verdachte aangehouden. Deze 23-jarige militair wordt verdacht van handel in cocaïne, meldt de marechaussee maandag.
 
De politie van Curaçao was op zoek naar een drugsverdachte die was gevlucht bij zijn aanhouding en vermoedde dat het ging om een militair. De naam van de 24-jarige militair kwam al snel naar voren in het onderzoek. Zijn commandant heeft hem overgedragen aan de marechaussee.
 
De hechtenis van de 24-jarige is inmiddels verlengd. De verwachting is dat dat ook gebeurt met de 23-jarige.
 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.