Inval in woning Gerrit Schotte

WILLEMSTAD - De politie van Curaçao heeft een inval gedaan in het huis van ex-premier Gerrit Schotte. Tegelijkertijd deed justitie een inval in het partijkantoor van Schotte's partij, de MFK. De reden is nog niet duidelijk. Het Openbaar Ministerie op Curaçao komt later vandaag met een verklaring.
 
De invallen zouden te maken hebben met een groot aantal ongebruikelijke financiële transacties van voor zijn premierschap.
 
Het OM heeft nog geen mededelingen gedaan omdat er ook op andere plekken invallen worden gedaan, zegt correspondent Dick Drayer.
 
De invallen werden gedaan door een team van de Curaçaose politie en het Nederlandse Recherche Samenwerkingsteam RST.
 
Een burgerrechtenbeweging op Curaçao deed in september 2012 aangifte tegen Schotte en pleitte voor vervolging. Schotte zou zich tijdens zijn premierschap schuldig hebben gemaakt aan witwassen en omkoping.
 
Schotte was premier van Curaçao van 2010 tot en met september 2012. Hij trad af nadat twee partijgenoten waren overgelopen naar een andere partij, waardoor hij geen meerderheid meer had. Zijn naam werd eerder genoemd in een corruptieonderzoek.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.