Inzet aanpak criminaliteit met onbemand vliegtuig

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao en het Korps Politie Curaçao (KPC) zetten in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar een modern middel in om de groeiende overvalcriminaliteit op Curaçao aan te pakken.
Met het onbemand vliegtuig "Raven" dat het ministerie van Defensie vanuit Nederland gedurende die periode naar het eiland stuurt , is het mogelijk overvallers te volgen om ze vervolgens op te sporen. 
 
De periode voor en na het karnaval, laat historisch een piek zien in met name de roofovervallen en andere vermogensmisdrijven. Het Openbaar Ministerie Curaçao wil alles wat menselijkerwijze mogelijk is inzetten om gedurende deze periode een significante daling van die criminaliteit te bereiken. Een verzoek aan het ministerie van Defensie van het Koninkrijk voor de inzet van een onbemand vliegtuig, hoort daar ook bij en deze aanvraag is gehonoreerd. 
 
Het onbemande vliegtuig zorgt voor meer informatie over een situatie en omgeving, Dat doen ze met behulp van camera's die de beelden doorsturen naar een grondstation. Hierdoor kunnen adequate maatregelen getroffen worden.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.