OM eist celstraffen tegen leden familie De Pool

WILLEMSTAD – In de zaak tegen drie leden van de familie De Pool heeft het Openbaar Ministerie (OM) vandaag verschillende strafeisen geformuleerd. Tegen Adolfina de Jong (54) eiste het OM twee jaar cel. Egon de Pool (60) en Giovani de Pool junior (27) zouden zes jaar moeten zitten als het aan de aanklager ligt.
 
De familieleden staan terecht wegens drugsbezit en verboden wapenbezit. Bij een politie-inval in diverse panden trof de politie  een aantal kilo drugs aan en diverse vuurwapens. Het OM heeft ook geëist dat een auto en 8000 gulden van Giovani, 1800 gulden van Egon en drie vuurwapens verbeurd veklaard worden. De uitspraak volgt over twee weken.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.