Preventief fouilleren van start

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie Curaçao (OM Curaçao) maakt bekend dat het Korps Politie Curaçao (KPC) en andere justitiële diensten op Curaçao met ingang van hedenaanvangen met het preventief fouilleren op de openbare weg. Het preventief fouilleren is er op gericht het aantal (vuur)wapens dat in omloop is te verminderen en daarmee het aantal gewapende geweldsdelicten te verlagen.
 
De preventieve fouilleringen zullen op gezette tijden worden uitgevoerd op last van de Officier van Justitie van het Openbaar Ministerie Curaçao (OM) en zijn met duidelijke juridische kaders omgeven. 
 
Gedurende de acties zullen folders “Dikon nèt ami?” (Waarom net ik?) worden verspreid waarin in het Nederlands, Papiamentu, Engels en Nederlands uitleg wordt gegeven aan de acties. De folders zijn behalve tijdens de acties ook 
verkrijgbaar bij het loket van De Tempel (OM Curaçao) en het Parket Procureur-generaal aan het Wilhelminaplein. 
 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.