Oud-officier van justitie en fraudejager sluist geld weg via Curacao

AMSTERDAM - Voormalig officier van justitie en prominente VVD’er Matthieu van Sint Truiden heeft zich voor bijna een kwart miljoen euro laten betalen via vennootschappen, gevestigd op Curaçao en het Caribische eiland Anguila. De betalingen hield Van Sint Truiden verborgen voor de Belastingdienst, schrijft De Telegraaf donderdag.
 
De krant baseert zich op een anonieme uitspraak van de belastingrechter. Daaruit blijkt dat de 53-jarige Van S. tijdens zijn functioneren als aanklager bij het gerechtshof Amsterdam rekeningen verstuurde aan diverse voormalige klanten van het advocatenkantoor Lovells, waar hij eerder als advocaat werkzaam was.
De klanten voor wie hij was blijven werken als advocaat liet hij betalen voor zijn werkzaamheden via een Luxemburgse bankrekening van een bedrijf van Van Sint Truiden. Het bedrijf was gevestigd op Curaçao.
 
Hij functioneerde op dat moment als aanklager bij het gerechtshof Amsterdam. De Belastingdienst ontdekte de verborgen geldstromen in 2011, toen Van S. nog voorzitter van de landelijke partijcommissie politie en justitie van de VVD was. Van S. zou het extra geld nodig hebben gehad na zijn echtscheiding, waardoor hij enorm hoge alimentatieverplichtingen had.
 
In 2011 werd hij ontslagen bij het gerechtshof. Het werd toen duidelijk dat het OM hem zonder screening had aangesteld als fraudeaanklager en meerdere signalen over onregelmatigheden had genegeerd.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.