Aanhoudingen en huiszoekingen in het kader van drugsonderzoek

PHILIPSBURG - Vandaag, donderdag 20 februari 2014, vanaf ongeveer 6.00 uur, zijn vijf verdachten aangehouden op verdenking van de (internationale) handel in verdovende middelen. Tevens vonden huiszoekingen plaats in vijf woningen en een bedrijf in Sint Maarten.
 
De aanhoudingen en doorzoekingen zijn uitgevoerd in het kader van het strafrechtelijke onderzoek genaamd “Saxofoon”, dat wordt uitgevoerd door personeel van het Korps Politie Sint Maarten (KPSM). 
 
De aangehouden personen worden verdacht van betrokkenheid bij de invoer van hard drugs. Het gaat om vier mannen H. R., G.O. W., S.E. G. en H.M. H. en een vrouw J. M. 
 
De panden, onder meer in de omgeving Cole Bay en Suckergarden, zijn doorzocht onder leiding van de Rechter-Commissaris en in de aanwezigheid van de Officier van Justitie. Bij de huiszoekingen werd met name gezocht naar verdovende middelen en gegevensdragers. Diverse goederen (onder meer telefoons en computers) werden aangetroffen en in beslag genomen voor nader onderzoek. 
 
Gelet op het nog lopende onderzoek kunnen thans geen nadere mededelingen gedaan worden. 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.