Bulgaar aangehouden in SDKK voor uitlevering aan Duitsland vanwege skimming

WILLEMSTAD - De man Y.N. (1982, Bulgarije) is op Curaçao aangehouden. Dit in het kader van een uitleveringsverzoek van Bondsrepubliek Duitsland.
 
N. heeft op Curaçao een gevangenisstraf uitgezeten in verband met skimming. Op de dag dat hij zijn straf heeft uitgezeten, vrijdag 14 september 2018, is hij op last van de Procureur-generaal (PG) van Curaçao, Sint Maarten en de BES-eilanden in de gevangenis SDKK op Curaçao aangehouden met het oog op de uitlevering. De man is inmiddels voorgeleid bij een Rechter-commissaris (RC) voor de zogenaamde rechtmatigheidstoets. 
 
N. moet in Duitsland nog een gevangenisstraf uitzitten voor een skimming-zaak (vervalsing betaalkaarten, vervalsing documenten en computerfraude). Dit conform een Duits strafvonnis van 24 februari 2014, feiten gepleegd in de stad Erfurt in 2013. 
 
Dit uitleveringsproces bevindt zich in een beginfase. In een latere vindt behandeling van het verzoek door het Hof plaats, uitmondend in een advies voor de Gouverneur, die de eindbeslissing neemt in alle verzoeken om uitlevering.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.