Vrouw mag straf Venezuela in SDKK verder uitzitten

CARACAS/WILLEMSTAD - Dinsdagmiddag is de vrouw D.M.G.-U. (1972, Colombia) op Curaçao aangekomen aan boord van een commerciele vlucht uit Caracas. Zij werd vergezeld door politie-agenten uit Curaçao.
 
Zij is in 2014 in Venezuela veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar voor een drugstransport gepleegd in 2013.
 
Conform haar verzoek en de eindbeslissing van 8 mei 2018 van "El Ministerio del Poder Popular para Relaciones Interiores, Justicia y Paz, Dirección General de Justicia,Instituciones Religiosas y Cultos" van de Bolivariaanse Republiek Venezuela, mag zij haar verdere straf uitzitten op Curaçao. Dit aangezien zij de Nederlandse nationaliteit heeft en zij als laatste woonadres Curaçao had.
 
Dit kan gelet op het "Verdrag inzake de overbrenging van gevonniste personen" tussen het Koninkrijk der Nederlanden en de Republiek Venezuela (Caracas, 8 oktober 1996) en het Europees "Verdrag inzake de overbrenging van gevonniste personen" (Straatsburg, 21 maart 1983). Dit gebeurt met goedkeuring van het Parket Procureur-Generaal van Curaçao, Sint Maarten en de BES-eilanden en het Ministerie van Justitie van Curaçao.
 
In Venezuela was zij sinds haar aanhouding en veroordeling gedetineerd in de "Anexo Femenino del Internado Judicial de Tocuyito" in de staat Carabobo in Venezuela.
 
Haar veroordeling in Venezuela zal conform het Wetboek van Strafvordering van Curaçao naar Curaçaos recht worden omgezet. Zij zal de nog ontbrekende straf in de gevangenis SDKK uitzitten.
 
De vrouw D.M.G.-U. moet op dinsdag 9 oktober 2018 om 15:00 uur ter rechtszitting in Willemstad verschijnen voor het omzetten van haar gevangenisstraf. Zij heeft hiervoor reeds van het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao een dagvaarding ontvangen.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.