Detentie Jamaloodin met acht dagen verlengd

WILLEMSTAD - Vrijdag, 21 september 2018, is de verdachte G.R.M. Jamaloodin door de Rechter-commissaris (RC) gehoord op de vordering bevel tot bewaring. Het Openbaar Ministerie (OM) Curacao vindt het noodzakelijk dat Jamaloodin langer blijft vastzitten in het belang van het onderzoek, reden waarom een vordering bewaring is gedaan.
 
Het Openbaar Ministerie verdenkt G.R.M. Jamaloodin onder meer van verduistering, valsheid in geschrifte en het medeplegen c.q. het uitlokken van de moord op Helmin Wiels.
 
G.R.M. Jamaloodin is vrijdag tijdens de behandeling door de Rechter-commissaris van de vordering bevel tot bewaring, bijgestaan door zijn raadsvrouw op Bonaire en één van zijn raadslieden op Curaçao. De verdediging heeft bij die gelegenheid een verzoek gedaan tot schorsing van de detentie vanG.R.M. Jamaloodin. Na de processen-verbaal te hebben bestudeerd, de vordering bevel tot bewaring te hebben doorgenomen en de officier van justitie, de verdachte en diens verdediging te hebben gehoord op de vordering bewaring en het verzoek tot schorsing, heeft de Rechter-commissaris een beschikking bevel tot bewaring afgegeven en het verzoek tot schorsing afgewezen, wat inhoud dat de #detentie van de G.R.M. Jamaloodin ingaande vrijdag met 8 dagen is verlengd.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.