Verdachten filmpje met vuurwapens aangehouden

WILLEMSTAD - Afgelopen weekend is een video via social media verspreid waarin vier jongens in een auto met op vuurwapens lijkende voorwerpen zwaaiden. Deze beelden hebben veel commotie veroorzaakt in de gemeenschap.
 
Na korte tijd bleek dat twee van de jongens al vastzaten vanwege vuurwapenbezit.
 
De twee andere jongens die te zien zijn in dit filmpje met vuurwapens, hebben zich gisteravond gemeld op het politiebureau. Zij zijn minderjarig en gisteravond ingesloten. Vandaag zijn de jongens na verhoor in vrijheid gesteld. Vastgesteld is dat het in de video gaat om oudere beelden.
 
Het Openbaar Ministerie deed een oproep aan de Curaçaose bevolking om te helpen om beide onbekende jongens op te sporen. Dat heeft de aanhouding van beide personen aanzienlijk versneld. Het is vast beleid van het Openbaar Ministerie om terughoudend te zijn met het verstrekken van informatie ten aanzien van minderjarige verdachten.
 
De politie heeft de zaak nog in onderzoek. Zodra dat is afgerond, zal het Openbaar Ministerie een beslissing nemen over de afdoening. Door de hulp van het publiek is er nu duidelijkheid over de identiteit van alle vier de betrokkenen en de ouderdom van het filmpje en kunnen passende maatregelen genomen worden in de toekomst.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.