Pilot OM veiling in beslag genomen goederen

NEDERLAND - Het Openbaar Ministerie (parket Noord-Holland) start een pilot waarbij inbeslaggenomen exclusieve designeritems op een veiling worden aangeboden. Tot voor kort hadden opsporingsambtenaren weinig oog voor deze kostbare producten.
 
Als de pilot een succes is, kan deze landelijk worden ingevoerd.
 
Sinds vorige week staan kleding, tassen en schoenen van topmerken op de veilingsite BVA Auctions. De items, die soms duizenden euro’s waard zijn, zijn door het Openbaar Ministerie in samenwerking met de politie en de FIOD inbeslaggenomen. Het veilen van de items betreft een pilot in Noord-Holland, de inbeslaggenomen items zijn afkomstig vanuit het hele land.
 
Bij doorzoekingen van woningen van bijvoorbeeld drugscriminelen worden vaak dure auto’s, motoren en boten aangetroffen, maar ook exclusieve designeritems. Voor dat laatste was er bij opsporingsinstanties in het verleden weinig aandacht. Dat is nu veranderd. De opsporingsambtenaren van de politie en de FIOD worden speciaal getraind om dure designeritems te herkennen, zodat ze ook deze waardevolle items in beslag kunnen nemen tijdens een doorzoeking. De items worden vervolgens op echtheid onderzocht, getaxeerd en aangeboden op de veilingsite BVA Auctions.
 
De opbrengst daarvan gaat naar de staatskas en kan worden gebruikt om slachtoffers van een misdrijf schadeloos te stellen of om het geld veilig te stellen dat een veroordeelde van de rechter moet betalen.
 
Met deze werkwijze wil het OM niet alleen de verdachte rechtstreeks in zijn vermogen raken, maar ook hun partners. Afpakofficier van justitie Joost van Bree: “Wij zien veel partners van verdachten met bijvoorbeeld tassen of schoenen van duizenden euro’s lopen, terwijl er geen of onvoldoende legaal inkomen aanwezig is waarvan zij dat kunnen betalen. Door deze items af te pakken voelen ook de partners dat misdaad niet loont.”

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.