Rechtszaak tegen overvallers Van den Tweel Bonaire

KRALENDIJK - Vandaag diende de pro-forma zitting tegen de verdachten van het gewapende overval op van den Tweel Supermarket op Bonaire op 20 mei 2019.

Het Openbaar Ministerie en de advocaten van de verdachten konden hun verzoeken indienen voor wat betreft de voortgang van de zaak.

De advocaat van één van de verdachten had een verzoek van schorsing van zijn cliënt tot aan de zitting vanwege persoonlijke omstandigheden, zorg voor vrouw en kind, maar de rechter ging er niet in mee. Zowel de officier van justitie als de rechter waren van mening dat de gewapende overval een grote impact heeft gehad op de Boneriaanse gemeenschap en dat het langer blijven vastzitten zwaarder moet wegen dan de persoonlijke omstandigheden van de verdachte.

De inhoudelijke behandeling van de zaak is op donderdag 17 oktober om 11.00 uur. Dan zal ook een zogenaamde ontnemingsvordering worden behandeld, zodat het gestolen geld ook wordt terugbetaald.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.