Verdachte moord Derk Wiersum langer vast

AMSTERDAM - De verdachte die vorige week is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum, blijft nog zeker twee weken in voorarrest. Dit heeft de rechter-commissaris vrijdag bepaald.
 
Vrijdagavond hebben enkele honderden advocaten en magistraten Wiersum herdacht.
 
Een arrestatieteam hield de verdachte dinsdagavond aan in een woning. Direct na de arrestatie is deze woning doorzocht. De verdachte, over wie de politie enkel kwijt wil dat het om een man gaat, is overgebracht naar een cellencomplex. Hij is in opdracht van een officier van justitie in volledige beperkingen geplaatst. De politie wil niet zeggen wat de mogelijke rol van de man is geweest. Onduidelijk is nog of hij al een advocaat toegewezen heeft gekregen.
 
Ook is de vluchtauto, een wit bestelbusje, gevonden en in beslaggenomen. Het gaat om een gestolen Opel Combo met een vervalste kentekenplaat. De politie en medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut hebben de auto op sporen doorzocht. 
 
Het politieonderzoek duurt voort en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De recherche wil in contact komen met getuigen die deze bestelbus mogelijk hebben zien rijden rond het moment van de liquidatie, in Amsterdam, Almere en omstreken. 
 
Derk Wiersum werd twee weken geleden doodgeschoten bij zijn huis in de Amsterdamse wijk Buitenveldert. Hij trad op als advocaat van Nabil B., kroongetuige in het liquidatieproces tegen Ridouan Taghi. Politie en justitie gaan er in het onderzoek vanuit dat de daders in deze hoek gezocht moeten worden.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.